Skip to main content

Linn Warme
Illustratör & Mönsterdesigner

Jag skapar färgglada mönster och illustrationer fulla av liv med inspiration från naturen.

Mönsterdesign

Här finner du min portfolio av mönster från tidigare samarbeten. Är du intresserad av köpa, licensera eller beställa mönster av mig är det bara att skicka iväg ett mail så kan vi tillsammans titta på lösningar för just ditt projekt eller företag.

Mönster Portfolio

Illustration

Här hittar du min illustration portfolio med tidigare samarbeten och uppdrag. Jag har en stor bredd i mina uttryckssätt och jobbar både analogt och digitalt. Inget projekt är för stor eller för litet för mig, så hör gärna av dig om du är intresserad av att beställa illustrationer av mig.

Illustration Portfolio

Samarbeten & Uppdragsgivare

Med över 10 års erfarenhet har jag samarbetat med en mängd företag både här i Sverige och världen över. Jag har skapat illustrationer och mönster till böcker, tapeter, informationsdisplayer, kläder och en rad andra spännande uppdrag.

Förutom mina många år som frilansande illustratör och mönsterdesigner har jag även arbetat som in-house print designer hos några av Sveriges största klädföretag, inklusive Gudrun Sjödén och Lindex.

"Jag designar med slutprodukt i åtanke, ofta skapar jag med en begränsad färgpalett för att skapa ett rikt uttryck redo för produktion."

Linn Warme

Hör av dig!

Är du intresserad av ett samarbete? Skicka iväg ett mejl till mig så kan vi tillsammans prata om vad du behöver.

Jag jobbar med stora och små företag, och om du är ovan att beställa illustrationer och mönster är det inget problem, jag vägleder dig genom hela processen och skapar den rätta bilden, mönstret eller animation till dig och ditt projekt.

Handritat med detaljrikedom

Jag har ett öga för detaljer i min konst, vilket man kan se i mina verk. Med år av erfarenhet inom traditionella konstmedier som akvarell, tusch och detaljerade blyertsteckningar.

För mig är hantverket viktigt och jag älskar att arbeta med penna och papper för att skapa vackra illustrationer och mönster.

Digitalt hantverk redo för print

Jag värdesätter de handritade hantverk vilket jag överför när jag arbetar digitalt. Jag skapar antingen pixel- eller vektor bilder eller kombinerar de traditionella teknikerna med digital redigering för att skapa mönster rapporteringar eller illustrationer.

Bild ovan t-shirt tryck för Nordgen

Erfarenhet som in-house Print Designer

Min textila utbildning och erfarenhet som inhouse-designer för några av Sveriges största klädproducenter har gett mig en bred kunskap och erfarenhet av att arbeta mot slut-produkt i åtanke, allt från den kreativa delen till materialkunskap och trycktekniker.

Bild ovan från Gudrun Sjödén.

Tjänster

Här är några av de tjänster jag erbjuder till kunder. Jag är flexibel och är alltid sugen på nya utmaningar, så om tjänsten du söker inte finns här nedan kan du bara höra av dig så ska vi tillsammans hitta en lösning för dig.

Jag skapar mönsterillustrationertapeterlogotyperprintsmural målningarinbjudningaranimationer

Illustration

Jag skapar illustrationer i en rad olika uttryckssätt och tekniker, allt från akvarell, tusch till digitala illustrationer. Jag har en känsla för detaljer, färg och form som jag arbetat fram genom många års skapande.

Mönsterdesign

Jag erbjuder mönster för bland annat tyg, tapet och andra produkter. Jag har en katalog fylld med färdiga mönster redo att licenseras ut eller så skapar jag gärna nya mönster utefter dina önskemål.

Animation

Letar du efter animationer till ditt projekt? Jag skapar enklare animationer som passar perfekt för webb och sociala medier. Hör av dig så kan vi prata om vad du söker.

Kontakta mig

Skicka iväg ett mejl så börjar vi vårt samarbete!

Vanliga Frågor

Här har jag samlar vanliga frågor jag ofta stöter på. Om det är nått annat du undrar över skicka gärna iväg ett mejl till mig, linn@linnwarme.com

Jag har aldrig beställt en illustration förut, hur gör man?

Det är inga problem om du aldrig har beställt ett uppdrag från en illustratör förut, jag kommer hjälpa dig varje steg på vägen. Och tillsammans ser vi till att du får det du vill ha. Kontakta mig här så börjar vi processen tillsammans!

Vilka typer av licenser erbjuder du?

Jag erbjuder icke-exklusiva, industri exklusiva och exklusiva licenser. Går att köpa fulla rättigheter eller tidsbestämt. Jag är flexibel helt enkelt, så skicka iväg ett mejl så kan vi hitta en lösning som funkar för dig.

Vad kostar en illustration?

Vad en illustration kostar beror på en rad olika saker, som bland annat teknik, motiv, omfattning, revisioner och vilka rättigheter till bilden du är intresserad. Därför kan jag inte ge en konkret prislista här, men hör gärna av dig och beskriv vad du är ute efter så kan jag ge ett prisförslag. linn@linnwarme.com

Kan även privatpersoner anlita dig?

Absolut, privatpersoner kan beställa illustrationer och mönster av mig. Jag har erfarenhet av illustrationer, mönster och grafisk design till bland annat bröllopsinbjudningar, tatueringar, festinbjudningar, illustrationer av familj/vänner och även husdjur, vykort och festdekorationer.

Om du har något annat i åtanken så hör gärna av dig så kan vi prata om vad du letar efter. linn@linnwarme.com

Gör du mönster & illustrationer till bröllopsinbjudningar?

Absolut! Hör av dig så kan jag skapa något unik för just ditt bröllop, skräddarsytt efter dina önskemål.

För Kreatörer & Illustratörer

Hur blir man mönsterdesigner?

Det finns många vägar till att bli mönsterdesigner. Jag själv har pluggat många år, först studerade jag konst, textilkonst sedan textil design på Borås Högskola. Du behöver egentligen ingen utbildning för att bli mönsterdesigner, men det hjälper såklart. Kan även vara värt att kolla på illustratör utbildningar då många kombinerar sin verksamhet med mönster och illustration.

Bland annat erbjuder Borås Högskola en kurs på distans för att lära sig grunderna av Mönsterdesign (Mönsterdesign – grunderna i att skapa rapporterade mönster 7,5 hp)

Form Akademin i Lidköping har en 1-årig utbildning i Mönsterdesign och grafiska tekniker.

Borås Högskola erbjuder en 3-årig utbildning i Textildesign 180 hp, med möjlighet att ta en Master examen (2 år).

Det finns även gott om kursers och videor på internet som lär en grunderna i mönsterdesign. Här kan du hitta en samling av online kurser som är gratis och kostar creativehowl.com/surface-pattern-design-courses

Hur blir man illustratör?

Precis som med mönsterdesigner så behöver man ingen utbildning för att bli illustratör, men det underlättar. Det finns mängder av kurser och videor på internet men också utbildningar du kan ansöka till.

  • Konstfack, Grafisk formgivning och illustration, 180 hp (Stockholm)
  • Leksands Folkhögskola, Illustration – distans
  • Informativ illustration – specialisering, 7,5 hp, Eskilstuna
  • Berghs, Illustration Kurs

Jag är också illustratör/Designer och har funderingar, kan jag kontakta dig?

Det går bra att kontakta mig. Om du har frågor så tänk på att respektera min tid, jag har inte möjlighet att svara på långa listor med frågor, men jag hjälper gärna till så gott jag kan.

Vad har du för utbildning?

Jag har samlat på mig otroligt många års utbildning, totalt 8 år (!?)

  • Västerås Konstskola (2 år) Fri konst
  • Stenebyskolan – Textil: Konst & Design (1 år)
  • Kandidatexamen i Textil konst. (180hp) från HDK-Valand, Göteborg
  • Masterexamen i Textil design (120hp) från Borås Textilhögskola

Letar du efter en assistent eller erbjuder praktik?

I nuläget är det inget jag söker.